إدارة الجمرك التعليمية - محافظة الإسكندرية- جمهورية مصر العربية

للمراسله rst4girl@yahoo.com

    انواع البسكويت هدية منى

    شاطر

    مرفت بدر محمد

    انثى
    عدد الرسائل: 13
    تاريخ التسجيل: 18/02/2009

    default انواع البسكويت هدية منى

    مُساهمة من طرف مرفت بدر محمد في الإثنين أبريل 20, 2009 2:04 pm

    هذة بعض انواع البسكويت ارجو ان تنول اعجابكم

    السابلية (بالكوب)
    ************

    3/4كوب سمن -بيضة + معلقة صغيرة فانيليا
    2 كوب دقيق - 1/2 كوب سكر
    1/4 معلقة صغيرة بيكنج بودر
    2 معلقة كبيرة كاكاو
    للتجميل :
    مربى _ شيكولاتة فارمسل _ مكسرات مفرومة ناعم
    _ شيكولاتة خام زائبة فى حمام مائى

    الطريقة :

    نضرب السمن جيدا اضيف لها السكر و اضرب كويس
    لحد ما المقدار ينعم
    اضع البيضة و الفانيليا و اضرب لحد ما تختفى
    اضع البيكنج بودر على الدقيق و اضيفة شوية شوية
    للعجينة بالايدلحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل
    نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة
    بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة
    او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى
    ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر
    ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
    و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص

    ملحوظة قبل الزواق النهائى :
    1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا
    و نعمل النص التانى با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة
    وكدة ممكن نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى)
    2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم سليم زى ما هما
    و النص التانى نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة (
    ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة
    نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة
    وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض
    وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض
    وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة مخرومة
    نلعب بالزواق زى مانتى عايزة
    وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور
    وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل
    و ممكن بعد ما نزوب الشيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها
    و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية
    افكار التزيين مفتوحة ليكى زى ما تريدي
    وعيد سعيد

    بسكويت النوشادر





    1 كيلو دقيق

    1/3 كيلو سكر
    ربع كيلو سمنه
    10ييضات
    معلقة فانيليا
    1 ملعقه كبيره نوشادر
    ملعقة بيكنج بودر
    كوب حليب
    الطريقه
    نضرب البيض جيدا لحد ما يتخن
    ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب
    ثم نضعهم على البيض المضروب
    نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد
    نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع
    يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة







    بسكويت جوز الهند



    2 كوب دقيق

    3/4 كوب سمن
    3/4 كوب جوز هند ناعم
    1 بيضة + صفار بيضة
    1/2 كوب سكر
    معلقة بيكنج بودر
    2 معلقة كبيرة حليب
    زرة ملح – فانيليا
    الطريقة
    يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض
    يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب
    يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة الملح
    يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز
    الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر
    ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة
    حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة








    بسكوت عين الجمل




    كوب سمنة

    1 ونص كوب دقيق
    1/2 كوب سكر بودرة
    3 بيضات
    فانيليا – بيكنج بودر
    عين جمل مجروش
    الطريقة
    نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
    ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس قوىيضاف البيكنج بودر للدقيق
    ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
    نشكل العجينة وتوضع فى الصينية
    وتخبز فى فرن متوسط الحرارة






    بسكوت البندق
    2 ونص كوب سمنة
    2 كوب سكر بودرة
    6 كوب دقيق
    1 زلال بيضة
    بيكنج بودر
    الطريقة
    نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
    ثم نضرب بياض البيض جيدا ويضاف للسمن
    يضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
    نشكل العجينة ويدهن الوش بالبيض وترش بالبندق المجروش ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة




    بسكويت اللوز



    بياض 2 بيضة
    1/2 فنجان كورن فلور
    1/2 فنجان سكر
    3 معالق لوز مطحون
    1/4 معلقة خل
    الطريقة
    اضرب بياض البيض جيدا ثم اضع السكر و يضرب جيداجدا
    ثم يضاف الكورن فلور ثم معلقة الخل ويضرب جيدا
    ثم يضاف اللوز المطحون وتشكل العجينة على هيئة اصابع
    يدهن الوش بصفار بيض وتدحرج على شرائح اللوز
    وتخبز فى فرن متوسط الحرارة لحد مايستوى ويحمر اللوز




    بسكوت لوز بالسميد
    المقادير:
    3 أكواب دقيق
    كوب سميد ناعم
    رشة ملح
    كوب زبدة
    ، 8 ملاعق كبيرة سكر ناعم،
    بيضة
    ربع كوب لوز مقشر.

    الطريقة
    انخلي الدقيق والسميد والملح وضعيه في طبق غويط
    ثم أضيفي الزبدة والسكر واعجني جيدا
    ثم أضيفي البيضة وكملى العجن
    افردي العجينة وقطعيها إلى دوائر صغيرة ورشي عليها اللوز
    ثم صفيها في صينية مدهونة بالزبدة وأدخليها فرن متوسط الحرارة
    لمدة نص ساعة تقريبا





    بسكويت البرتقال

    المقادير
    1 و 3/4 كوب دقيق
    3/4 كوب سكر بودره
    ملعقة كبيرة بشر برتقال
    1/3 كوب سمن
    2 بيضه
    عصير برتقال للعجن
    ملعقة سكر سنترفيش للوجه
    بياض بيضه لدهان الوجه

    الطريقة:
    1- ينخل الدقيق ويضاف إليه البيكنج بودر
    2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر مع التقليب المستمر حتى يسير خفيفا
    3- يضرب البيض ويضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف إلى السمن
    والسكر مع التقليب المستمر
    4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا ويضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر
    5- تفرد العجينة على دقيق وتقطع بأشكال البسكويت المختلفة وتدهن بالبيض
    وترش بالسكر وتدخل الفرن





    بسكويت بالقرفة والمكسرات

    ربع كيلو دقيق
    75 ج زبدة
    75 ج سكر بودرة
    2 بيضة
    نص كوب حليب
    3 معالق كبيرة عسل نحل
    2 معلقة صغيرة قرفة ناعمة
    بشر ليمونتين
    50 ج لوز او بندق مقشر
    10 ج بيكنج بودر
    الطريقة
    نسيح الزبدة ونخلطها بالعسل والسكر البودرة
    نضربهم مع بعض ونضيف لهم البيض
    ننخل الدقيق مع القرفة والبيكنج بودر
    ثم نضيف له اللوز او البندق المفرومين ناعم
    وبشر الليمون نضيف الحليب بالتبادل مع خليط الدقيق الى
    خليط الزبدة والعسل ونعجن كويس لحد ما تتكون معانا العجينة
    نفرد العجينة ونخليها بسمك نص سم ونقطعها باشكال حسب الرغبة
    بقطاعة البسكويت او دوائر بالكوب
    نرصصه فى صينية مدهونة بالزبدة وندهن وش البسكوت
    بالبيض المضروب وندخلة فرن متوسط الحرارة
    لمدة خبز 10 دقايق تقريبا

    الغريبة2

    1 كيلو دقيق
    1 كوب سكر ناعم
    3 كوب سمن مجمد
    1 بياض بيضه
    فانيليا

    الطريقة
    نضرب السمن الاول لوحدة كويس
    نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا
    زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا
    نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية على
    الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة
    نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة اما قرنفلة تنغزيها
    فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة اللى فوق – او نص فستقة –
    او نص لوزة مقشرة – او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة
    و لونها فضى - او واحدة صنوبر
    نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك ان لونها مش
    حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت حتلاقيها لونها اغمق شوية
    و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن





    شكلمة اللوز

    ثمن كيلو لوز مقشر
    ثمن كيلو سكر بودرة
    بياض 4 بيضات
    كيس فانيليا
    لوز مقشر او فواكة مجففة
    الطريقة
    يقشر اللوز ويفرم
    نضيف له السكر وبياض البيض شوية شوية
    لحد ما تتكون عجينة طرية
    ثم نضع الفانيليا
    نبطن صاج الفرن بورقة زبد مدهونة بالزبد ومرشوشة بالدقيق
    نضع العجينة فى الكيس بالقمع ونشكلها ونضع فى كل واحدة
    كريز مسكر او لوز تخبز فى فرن هادىء
    فور خروجها من الفرن نلمعه بقليل من اللبن المحلى بالسكر



    العدلية
    كوب زبدة
    كوب سكر (ناقص شوية)
    بياض بيضة
    فانيليا
    نص معلقة بيكنج بودر
    2 ونص كوب دقيق
    سمسم
    الطريقة
    نضرب الزبدة والسكر كويس نضرب بياض البيض كويس
    نضيفه للسكر والزبدة نضع البيكنج بودر على الدقيق
    نضع الدقيق على المقدار نفرد العجينة ونرش على وشها
    السمسم ونبطط بأيدنا علشان السمسم يمسك فى العجينة
    نقطعها اصابع بالسكينة مثل المنين وندخله الفرن
    بتبقى طعم الغريبة



    وبهذا اكون نهيت الحلويات

    ايه محمد جابر

    انثى
    عدد الرسائل: 2
    تاريخ التسجيل: 03/04/2009

    default رد: انواع البسكويت هدية منى

    مُساهمة من طرف ايه محمد جابر في الخميس مايو 28, 2009 5:30 pm

    thank u so much cyclops

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس أكتوبر 30, 2014 6:38 pm